Het wandelparadijs “Mullerthal – Luxemburgs klein Zwitserland”

Het grandioze boslandschap van het Mullerthal rond Berdorf, Consdorf en Beaufort biedt meer dan 160 km aan prachtige wandelpaden in een sprookjesachtige rotsachtige achtergrond. De bijzondere rotsformaties van Luxemburgse zandsteen getuigen van een weide ongerepte natuur. Er zijn ontspannen wandelingen zoals de wandeling naar de waterval Schießentümpel tot uitdagende wandelpaden, er is voor elke natuurliefhebber wat wils.

De indrukwekkende ruïnes van de twee kastelen Beaufort en Larochette evenals de oudste stad van Echternach, die zijn middeleeuwse sfeer prachtig heeft bewaard: kronkelende steegjes, overblijfselen en torens van de oude stadsmuur en een marktplein met een gotisch herenhuis brengen je terug naar vervlogen tijden.

https://www.mullerthal.lu/nl